Tarragona busca emocionar a través del patrimoni

.be

Fer emocionar a través del patrimoni. Aquest és el principal objectiu que té Tarragona en relació entre patrimoni i turisme. Avui s’ha celebrat un fòrum per parlar sobre el turisme arqueològic. És un dels actes que se celebren dins la setmana del Patrimoni de Tarragona.

Segons una enquesta de la Generalitat més d’un 60% dels visitants que venen al nostre territori visiten algun espai arqueològic. Actualment les agències de viatge ofereixen diversos paquets per visitar diverses ciutats amb una forta empremta arqueològica, entre elles Tarragona. Uns serveis que tenen un preu segons Turisme alt o molt alt el que suposa una oportunitat pel territori. Tot i això asseguren que queda molta feina per fer en relació al turisme arqueològic. Una de les principals assignatures pendents ha de ser incorporar més la perspectiva dels arqueòlegs en la gestió d’aquest turisme.
Sobre turisme i arqueologia se n’ha parat a Tarragona en un fòrum que té com a principal objectiu trobar la manera de fer emocionar a través del patrimoni. Pel patronat de turisme de Tarragona per aconseguir aquest objectiu cal continuar treballant en tres vies. Augmentar la promoció de Tarragona dins del mapa mundial. Posar facilitats d’accés al patrimoni i per últim profunditzar en el coneixement i la interpretació dels diversos monuments. Precisament en aquestes línies de treball la ciutat de Tarragona ha rebut el distintiu de Ciutats i Viles amb Caràcter.
Aquest ha estat un dels actes destacats de la Setmana del Patrimoni que se celebra aquests dies a Tarragona amb motiu del dissetè aniversari de la proclamació de Tarraco com a Patrimoni Mundial.