Sis sancions cada mes a Tarragona per abocaments il·legals

La neteja dels abocaments incontrolats a Tarragona va costar gairebé 18.000 euros a les arques municipals el mes de desembre. En gairebé tots els casos s’ha pogut trobar l’infractor, que ha banda de pagar la multa corresponent, també ha de fer-se càrrec del cost de les tasques de neteja.

A més l’Ajuntament ha instal·lat en aquests indrets diversos cartells avisant que aquest és un acte d’incivisme que té conseqüències. La Guàrdia Urbana de Tarragona des del 2019 que intensifica la vigilància d’aquestes zones i a poc a poc va donant els seus fruits. El consistori està convençut que aviat es podrà acabar amb el que considera que és una xacra.

abocadors1

Durant el 2020 es van interposar 28 sancions per un delicte de medi ambient, suposen multes de més de 4.000 euros. A més també es van obrir 200 sancions menors amb multes de 300 euros per casos d’abocaments il·legals. Aquest any ja s’han obert sis expedients sancionadors.

Tot i això el consistori es felicita perquè en gairebé tots els casos són petites i mitjanes empreses qui ho fa i no els ciutadans a nivell particular. El 6 de febrer es preveu que la deixalleria municipal també estarà operativa per les PIME que no tenen servei de gestió de residus. Una mesura que vol frenar amb aquests abocaments il·legals.