La falta d'unitat dilueix les concentracions un any després de l'accident d'IQOXE

Tres concentracions a Tarragona van recordar ahir l'accident d'IQOXE, un any després de l'explosió que va causar tres víctimes mortals. 12 mesos després es va lamentar que han canviat poques coses en matèria de seguretat i, alhora, es va criticar l'incompliment dels compromisos per part de les administracions. El solapament de concentracions, però va disminuir el poder de convocatòria.

La falta d'unitat veïnal va minvar les mobilitzacions un any després de l'accident mortal a IQOXE. A Bonavista, prop d'un centenar de persones s'hi van aplegar convocats per l'associació del barri. I minuts més tard, a la plaça de la Font, una imatge similar, en aquest cas responent a la crida de les federacions de veïns de Tarragona, la coordinadora d'entitats i sindicats. A falta de 5 minuts per tres quarts de 7 de la tarda, l'hora de l'accident, es reproduïa als dos escenaris un minut de silenci, precedit a Bonavista del so d'unes sirenes. Una hora després s'afegia la concentració de Cel Net, Gepec i la Xarxa Sud. Van ser tres concentracions en un mateix vespre a la ciutat i amb reclamacions semblants, però totes elles amb poca afluència.

La falta d'acord va generar una imatge molt allunyada de la de l'endemà de l'accident o de la vaga a la indústria química. És cert que el context de pandèmia dificulta la mobilització ciutadana, però la duplicitat de concentracions d'aquest dijous no ajuda i, fins i tot, va dividir l'assistència de representants polítics.

El veïnat lamenta que no ha canviat res en un any

A més de l'alcalde de Tarragona, també hi va ser el de Vila-seca, Pere Segura. Pel que fa a les proclames, en les diverses concentracions van ser similars. Novament, la reclamació de més seguretat i que l'accident no passi a l'oblit. Els parlaments van ser crítics amb el paper de les administracions, els veïns se senten decebuts pels compromisos incomplerts i per un retorn del PLASEQTA que, per ara, veuen buit i sense recursos econòmics.