ADT Torreforta - Igualada (59-83)

Dia històric de l'ADT Torreforta per la tornada del Casal de Riuclar a les competicions FEB gairebé una dècada després. Les baixes han passat factura contra un dels favorits de la Lliga EBA i deixen l'equip amb un balanç de tres derrotes i cap victòria.

Perdre no és la millor manera de celebrar un retrobament però el resultat no pot tacar tampoc la data remarcada del debut com a local de l'ADT Torreforta a la Lliga EBA i després de diverses temporades a categories de l'àmbit català. L'ajornament de la fase regular i les aturades puntuals per la crisi sanitària han provocat que la fita es produeixi molt més tard del previst i davant l'Igualada, aspirant a accedir a la fase per pujar.

Borja San Miguel no ha gaudit d'una setmana fàcil, tot el contrari. L'absència de Deng Mayot per problemes tècnics a l'hora de renovar el passaport redueixen les opcions en el joc interior dels de Ponent, ja que es tracta d'una peça difícilment substituïble i un dels factors diferencials de l'equip a través de l'alçada del jove de Sudan del Sud. L'adéu definitiu de Javi Cal tampoc ajuda; fitxat aquest estiu, ha acceptat l'ambiciosa oferta econòmica del León, també d'EBA.

borja 12 desembre

Tot i les dues baixes l'ADT Torreforta ha mantingut les opcions intactes de victòria fins al descans, i és que els de l'Anoia han desequilibrat l'electrònic a partir del tercer període amb el tir exterior com a principal perill: 13 triples aquesta tarda.

L'ADT Torreforta, per la seva banda, s'ha mostrat menys segur en defensa i ha acumulat també més pèrdues que un rival dissenyat per situar-se a la part alta del subgrup en pugna directa amb el CB Valls. Nacho Condés, amb 19 punts i 9 rebots, ha estat l'home més valorat del duel mentre que Eduard Tejero ha capitanejat el joc ofensiu dels visitants amb 15 punts. Un altre dels aspectes destacats dels barcelonins, la capacitat per repartir el pes en atac entre la majoria dels seus jugadors.

La Lliga EBA no s'acaba pas aquest 2020 per a l'ADT Torreforta, que dissabte vinent (19 hores) competirà un altre cop a Riuclar i contra l'Alpicat en partit ajornat al seu dia per casos de COVID a la plantilla lleidatana.

Parcials: 23-28, 11-13, 16-26 i 9-16.

Estadística del partit:

https://baloncestoenvivo.feb.es/partido/2194454