Redescobreixen la dramatúrgia de Josep Anton Baixeras

Aprofitant el cicle Zona Drama, dins la tardor literària, la Casa i l’Escola de les Lletres de Tarragona redescobreixen la figura de Josep Anton Baixeras. Ho han fet a través d’una lectura dramatitzada de tres textos de l’escriptor tarragoní. Si bé  Baixeras ja era reconegut per la seva vesant narrativa, amb un premi Victor Català, no tant per la seva obra teatral, que ara es reivindica amb aquestes lectures.

 Quatre personatges formen l’entremès teatral La bilis negra, del narrador i dramaturg tarragoní Josep Anton Baixeras. Una peça inèdita que ara la casa i l’escola de les Lletres de Tarragona han recuperat per oferir-la al públic en forma de lectura dramatitzada. Ho ha fet dins el marc d’un cicle, el Zona Drama, que busca presentar oralment textos teatrals inèdits en un exercici de posada en escena que permet descobrir el potencial dels textos.

Per redescobrir la figura de Josep Anton Baixeras, reconegut narrador de mitjans del segle passat, reconegut amb el premi Victor Català, ara en la faceta de dramaturg, l’equip dirigit per Marc Chornet ha escollit un monòleg i dues peces curtes de llenguatge fresc i irònic.

La lectura dramatitzada és una de les diverses activitats programades dins la tardor literària, que, entre altres propostes, a mitjans de desembre tornarà al Teatre Magatzem per posar en valor la poesia i obra de Marcel Pey.