Tarragona exigeix a la Generalitat que compleixi amb els compromisos del PLASEQTA

El territori exigeix a la Generalitat que trobi el finançament necessari per implementar les mesures que va prometre per millorar la seguretat a la indústria química i la comunicació amb la població. És la resposta a l’anunci del conseller d’Interior fet ahir en què deia que no hi havia diners per tirar-les endavant. L’alcalde de Tarragona ha recordat que estava consensuat amb l’anterior titular d’Interior a la Generalitat.

Resposta contundent del territori al conseller d’Interior Miquel Sàmper, que  va advertir que no hi ha partida pressupostària per tirar endavant la instal·lació de sensors per detectar possibles fuites químiques i també implementar altres mesures de seguretat pel polígon químic definides al Plaseqta.  L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà ha recordat que aquesta inversió estava consensuada amb l’anterior titular d’Interior, Miquel Buch.

També Constantí ha mostrat la seva indignació per la justificació del conseller d’interior i ha recordat que la necessitat de garantir la seguretat dels polígons químics hauria de ser una de les prioritats del govern català.

La polèmica se centra especialment en la instal·lació d’una xarxa de sensors per detectar possibles fuites químiques que han de perimetrar els dos polígons i la contractació del personal necessari per gestionar les emergències. En total, una inversió d’un milió i mig d’euros.

Canvia't al 39 a la TDT