Sense pressupost per a les mesures del PLASEQTA

A només dos dies que acabi el termini donat perquè el renovat PLASEQTA s'aprovi definitivament, el govern català no té disposició pressupostària per tirar endavant alguns dels principals elements que aquest contempla per millorar la seguretat dels polígons químics de Tarragona en cas d'accident.

Es tracta principalment de la instal·lació de tota una xarxa de sensors que detectin possibles fuites químiques i que han de delimitar els dos polígons i la contractació del personal necessari per a gestionar l'emergència des del territori. Tot plegat suposa una inversió d'un milió i mig d'euros.

Una manca de pressupost que ha reconegut aquest dimarts el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en el marc de la darrera jornada de la Comissió del Parlament al voltant de l'accident d'IQOXE del passat gener. Samper s'ha compromès de traslladar la necessitat d'aquesta patida pressupostària al Consell de Govern.

Una situació que ha estat criticada per gran part dels grups parlamentaris, que han acusat al govern de manca de voluntat política per a dotar les partides necessàries.

La comissió l'ha tancat la compareixença del conseller de Treball Chakir El-Homrani, que ha detallat tota la sèrie d'expedients oberts a l'empresa sinistrada arran de l'accident. Pel que fa a les possibles negligències que podrien haver derivat en l'explosió del 14 de gener, ha mostrat el seu compromís a esclarir-les tot i la complexitat de l'expedient obert.

Ara la comissió ha d'elevar el seu dictamen al ple del Parlament abans del final d'aquesta legislatura, programat per al 21 de desembre.