Joguines en préstec a les ludoteques de Tarragona

La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona ha posat en marxa un servei de préstec de joguines a les seves ludoteques. L’objectiu d’aquesta iniciativa és el de reduir l’escletxa digital entre famílies, ja que tots els infants se’n poden beneficiar.

La ludoteca del Centre Sociocultural de la Part Alta és un dels cinc punts on s’ha començat a fer préstecs de joguines, contes i altres recursos per a infants. Es tracta del Ludopréstec, una iniciativa de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona que pretén mantenir el vincle amb les famílies tot i la pandèmia.  

El funcionament és molt senzill. Les famílies poden reservar joguines, contes i altres recursos a través del web del ludopréstec, per telèfon o presencialment amb cita prèvia. Tot seguit, l’equip de ludotecaris en comprova la disponibilitat i s'acorda la recollida amb la família. L’infant pot gaudir de la joguina durant una setmana i demanar-ne una de nova quan ho vulgui.

El servei no només està pensat per esquivar la Covid, sinó que és molt probable que acabi complementant l’activitat presencial de la ludoteca un cop superada la pandèmia.

El Ludoprèstec és una prova més que les exigències derivades del coronavirus també poden donar lloc a iniciatives molt positives.