Els mercats municipals se sumen al Gran Recapte per oferir productes frescos

Qualsevol client del mercat pot col·laborar enguany a la dotzena edició del Gran Recapte d’Aliments. Només cal comprar un tiquet per valor de tres euros a les parades col·laboradores, en aquest cas al Mercat Central hi participen una quinzena de comerços.

Per primera vegada els mercats municipals s’han sumat a la iniciativa. Un dels objectius principals és facilitar a les entitats benèfiques productes frescos. Esperen obtenir una bona resposta, ja que els lots d’aliments dels supermercats es fan sobretot amb productes en conserva o de llarga durada.

Amb aquest tipus de col·laboració, s’evita la recollida física d’aliments per tal de minimitzar el risc de contagi de la Covid-19.

DDR Peça gran recapte aliments frescos 2

Al llarg de tota la setmana es recolliran donacions virtuals, no només als mercats sinó també a través de la pàgina web del Gran Recapte o als supermercats; en aquest cas entre divendres i dissabte hi haurà voluntaris per informar sobre la iniciativa i animar a la gent a participar-hi.

Segons el Banc dels Aliments la demanda  ha augmentat més d’un 40% a causa de la crisi sanitària. De fet, a les comarques de Tarragona s’atenen a 10.000 persones més que l’any passat.