Així serà la nova fase d'obertura a partir de dilluns vinent

Catalunya començarà dilluns vinent una flexibilització de les mesures preses en les darreres setmanes relacionades amb la pandèmia, sobretot centrada en la recuperació de l'activitat en sectors com la restauració, l'activitat cultural i els esports. Tots aquests començaran a obrir de manera progressiva en un pla que es dividirà en quatre trams de quinze dies.

El pla de flexibilització començarà dilluns, durarà dos mesos i es dividirà en trams que duraran fins a quinze dies que buscarà arribar als objectius de superació de la segona onada de la pandèmia, i que impliquen arribar a valors molt inferiors de nombre de contagis i velocitat dels mateixos i de persones ingressades a l'UCI.

DDR PLA OBERTURA

D'aquesta manera el sector de la restauració pot obrir les terrasses amb dos metres de separació a les taules. Els interiors podran tenir un 30% d'aforament sempre que estiguin ben ventilats. Aquest aforament passarà al 50% en els tres següents trams de flexibilització. Tot això amb un horari que anirà entre les 6 i les 21.30 hores.

Pel que fa a l'activitat cultural, poden reobrir teatres i auditoris amb un 50% d'aforament i un màxim de 500 persones els primers quinze dies, un aforament que s'allargarà fins al 70% en els següents trams.

Pel que fa als comerços, els centres comercials continuaran tancats fins al segon tram i les botigues mantindran el 30% d'aforament actual, que passarà al 50 en el segon període.

També poden reobrir gimnasos a un 30% d'aforament però sense fer servir els vestidors a excepció de les piscines, que sí que els podran utilitzar.

Des del govern remarquen que no és un pla de desescalada com el de la passada primavera, sinó que preveuen l'obertura dels sectors més afectats.

Tot un seguit de mesures que asseguren s’han treballat conjuntament amb els diversos sectors econòmics.

MOBILITAT RESTRINGIDA FINS NADAL

Pel que fa a la mobilitat, en aquest primer tram de flexibilització, es manté el tancament perimetral de Catalunya i als municipis el cap de setmana.

En el segon tram de flexibilització es podran dur a terme sortides comarcals els caps de setmana i a partir del tercer, previst per començar el 21 de desembre a les portes de les festes de Nadal, es preveu una mobilitat lliure.