Gerard Figueras: "Sóc optimista amb el Palau, Madrid farà l'aprovació que manca"

El secretari general de l'Esport declara a TAC12 que l'última fase del pavelló dels Jocs Mediterranis rebrà aviat el vistiplau de Madrid. La decisió depèn en aquests moments del govern espanyol. Admet també que els tràmits administratius s'han alentit amb l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

El màxim representant de l'esport català no perd l'esperança respecte al Palau. Ara bé, admet que la intervenció financera des de Madrid i la posterior aplicació de l'article 155 ho ha complicat. La documentació per reactivar les obres va enviar-se divendres, així que els deures ja s'han fet i esperen resposta en un lloc molt concret.

Malgrat les dificultats, destaca Figueras que la Generalitat haurà invertit a Tarragona 2018 uns 21 milions d'euros. Però no nega pas la realitat. La situació política frena els tràmits administratius, no tan sols en l'àmbit de l'esport. Per engegar la quarta fase del Palau cal el quòrum amb el CSD i l'activació de la partida, d'uns 3 milions d'euros, des del Consell de Ministres. Les altres tres fases, les estructurals, ja s'han completat. Ara cal dotar de serveis i mobiliari el recinte, que tindrà un cost definitiu de 18,5 milions.

L'altre gran projecte pendent, la piscina, afronta els dies previs abans de l'inici dels treballs amb un pressupost que rondarà els 2 milions d'euros.