Tarragona haurà de començar de zero un nou POUM

El Tribunal Suprem ha enterrat definitivament el POUM de Tarragona. Ara se n'haurà de tramitar un altre, i això no és fàcil tenint en compte que el darrer va trigar més d'una dècada a ser una realitat. La notícia ha estat valorada com a greu per l'actual equip de govern que ha volgut veure-ho com una oportunitat per modificar el document i fer-lo més sostenible i adaptat a la nova realitat.

Gairebé deu anys després de la seva aprovació al ple municipal i vuit del vistiplau de la Generalitat, el POUM de la ciutat de Tarragona haurà de tornar a arrencar de zero.

Així serà després que El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació que van presentar l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat contra la sentència del març del 2018 que n'anul·lava l'aprovació. La sentència es deriva de la demanda presentada per l'empresa d'hidrocarburs CLH contra el trasllat de les seves instal·lacions dels terrenys que ocupa al costat del riu Francolí i al que obligava el POUM aprovat l'any 2013. La sentència va més enllà de l'anul·lació d'aquest trasllat i revoca tot el pla urbanístic municipal tarragoní.

Des del govern municipal, que ha convocat aquest mateix dimarts una reunió d'urgència de la Comissió d'Urbanisme han qualificat la sentència com a una molt mala notícia per la ciutat, però obren la porta a aprofitar l'oportunitat que es presenta per a forjar un nou planejament més adaptat a les necessitats actuals de la ciutat.