Inicien una campanya solidària pel cas Bershka que continua obert

El col·lectiu feminista Cau de Llunes i l'esquerra independentista impulsen una nova campanya per fer visible el cas Bershka del 2009 pel qual es van condemnar tres activistes a tres mesos de presó per agressions a la Guàrdia Urbana durant una protesta davant d'aquesta botiga.

Onze anys després, el cas continua obert perquè, segons han explicat, una de les persones que va declarar haver vist les agressions dels agents de la policia local ha estat acusada de fals testimoni i, alhora, també s'exigeix el pagament de 2.000 euros per part de les condemnades, entre les quals es troba Laia Estrada, portaveu de la CUP a Tarragona.

Per això, durant els pròxims 15 dies denunciaran novament el que consideren un cas d'abús de la Guàrdia Urbana i la repressió que, diuen, hi ha darrere contra la lluita feminista. La campanya també ha obert un canal per fer aportacions econòmiques. Els fets es van produir el 7 de gener del 2009 coincidint amb l'inici de les rebaixes quan les activistes van fer una performance per denunciar la pressió estètica contra les dones.