El Nadal més incert per al comerç de proximitat

La campanya de Nadal està a prop i la prolongació de les restriccions per la Covid neguiteja els botiguers. Molts comerciants coincideixen en el fet que el tancament de bars i restaurants ha sigut la mesura que més els ha afectat, ja que es tradueix amb menys gent pel carrer. Tot i que predomina la incertesa, s'està fent un esforç per enfocar la situació amb optimisme.

El primer test pels comerciants pot ser el Black Friday, el 25 de novembre. Una cita que s'ha volgut avançar des de la Cambra de Comerç de Tarragona. Tanmateix, algunes botigues no veuen el Black Friday amb bons ulls.

bambas

Les compres digitals amenacen com mai les petites botigues en una situació de pandèmia com l'actual. És per això que molts comerciants s'han actualitzat sumant-se al carro de les vendes per internet.

Un dels elements que pot tenir un major efecte positiu és la conscienciació per part de la ciutadania respecte a la importància del comerç local. Ara bé, ningú s'atreveix a pronosticar els resultats d'una campanya nadalenca marcada per la Covid.