Tarragona suspèn les expropiacions del Camí de l'Ermita de la Salut

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha decidit suspendre la tramitació de llicències i autoritzacions per a les expropiacions previstes al Camí de l'Ermita de la Salut. El govern justifica la decisió per les elevades sumes que s'haurien de pagar i ofereix una alternativa per a poder edificar al carrer Enric Granados.

Segons el govern municipal, la proposta de suspensió suposa una millora de l'espai públic a la vegada que no compromet econòmicament l'Ajuntament. 

El motiu d’aquesta paralització és estudiar una modificació puntual del planejament general a l’àmbit dels terrenys previstos com a espais lliures a la zona amb l’objectiu d’estalviar a l’Ajuntament el pagament de prop de 20 milions d’euros en expropiacions.   

Davant d'aquesta situació, des del govern es proposa traslladar els drets d’edificabilitat al carrer Enric Granados, a la connexió entre el Camí de la Cuixa i la zona dels Músics per millorar les voreres i generar més densitat poblacional i cohesió a la zona.

L'aprovació s'ha dut a terme amb les úniques abstencions del PSC i el Partit Popular. Des dels socialistes han expressat dubtes sobre l'operació i s'han defensat de les crítiques de l'actual govern sobre la manera com l'actual POUM qualificava la zona en qüestió.

Més habitatge social i millores contra incendis

Un ple que també ha aprovat una modificació de crèdit que destinarà 150.000 euros a la compra d'habitatge social a la ciutat i l’inici de licitació del servei de manteniment de les franges perimetrals de prevenció d’incendis forestals al voltant de les diferents urbanitzacions.

Per últim s'ha aprovat per unanimitat dues mocions d'En Comú Podem i la CUP per reclamar millores tant de finançament com de personal als Centres d'Atenció Primària de la ciutat.