Tarragona recorda el recorregut d'uns Pilars Caminant absents

Tarragona hauria de viure aquest dia de la Mercè un dels actes que marquen el final de la Festa Major de Santa Tecla com són els Pilars Caminant. És per això que s'ha marcat tot el recorregut dels mateixos amb els colors d'unes colles de la ciutat resignades a no dur a terme l'acte casteller més genuïnament tarragoní.

Escales de la Catedral, Carrer Major, Baixada de Misericòrdia;  la llarga Plaça de la Font i les escales del Palau Municipal.... En total 420 metres de recorregut que les colles tarragonines haurien d'haver recorregut aquest migdia del dia de la Mercè i que l'Ajuntament de Tarragona ha volgut recordar marcant el terra amb els colors de les quatre agrupacions i diverses dades sobre la història del Pilars Caminant.

Una diada castellera que no és la que presenta estructures més complicades, però que lluny dels grans castells, suposa un acte singular i únic de la ciutat de Tarragona. És per això que per a les colles tarragonines poder mostrar una tradició tan arrelada a la ciutat sempre és especial.

piilar

I encara més especial havia de ser aquesta edició per als grans dominadors del Pilar Caminant, els Xiquets del Serrallo, que s'enfrontaven al repte de fer arribar l'espadat per 25è any consecutiu sense caure fins a l'ajuntament.

I, evidentment, qui més trobarà a faltar la baixada seran uns pilaners que en moltes ocasions ja fa anys que formen part de l'alineació d'un castell tan específic com aquest.

Així doncs caldrà esperar per a tornar a veure els carrers plens de milers de persones per veure un acte únic i genuïnament tarragoní com aquest.