La piscina dels Jocs arribarà a temps però el Palau segueix en l'aire

El projecte de centre aquàtic de Tarragona 2018 s'ha adjudicat i s'enllestirà entre els mesos d'abril i maig amb un pressupost de 2 milions d'euros. S'espera que les obres comencin en setmanes. Més dubtes genera, però, el Palau d'Esports, encara sense data d'inici de l'última fase de construcció pendent.

ACSA serà l'encarregada d'aixecar la primera piscina de 50 metres de la ciutat de Tarragona. Des de fa mesos el clot, a tocar del pavelló de Camp Clar, espera l'inici real d'un equipament que acollirà les proves de natació i waterpolo dels Jocs Mediterranis. Al juny, l'Estat va garantir el finançament de l'últim espai pendent de partida pressupostària per part d'alguna de les administracions involucrades amb la cita. La piscina serà climatitzada i preveurà el seu possible tancament més enllà dels mateixos Jocs. 


Tot són dubtes, en canvi, al voltant del Palau d'Esports. La tercera fase va enllestir-se a l'octubre però queda pendent la quarta i definitiva, la que permetrà la instal·lació del parquet i el videomarcador entre altres elements. Finançat per la Generalitat, és l'Estat ara qui ha d'autoritzar els treballs. Fa dues setmanes la comissió de seguiment dels Jocs va mostrar la seva preocupació al respecte i des de llavors no hi ha canvis: seguim sense data de licitació. El Palau juga contra el temps. Independentment de la data de finalització de la quarta fase, serà impossible disposar de marge per realitzar proves test al recinte.