L'equip que va decidir no competir per la pandèmia

El Tarragona Handbol Club prioritzarà el foment de la pràctica esportiva entre setmana al la celebració de partits. Hem parlat amb els responsables del primer equip que deixa les lligues per precaució.

Sant Salvador és la seu de l'handbol tarragoní gràcies a una entitat amb més de 30 anys d'història que disposa de 10 plantilles, entre les federades i les del Consell Esportiu del Tarragonès. De moment ja treballen cinc d'elles, també el cadet femení, el tram de més edat pel cantó de les noies. Però, més enllà del sènior masculí, la resta de grups no jugaran els caps de setmana. La junta directiva vol limitar així els riscos de contagi. L'homogeneïtat dels equips no es trencarà creuant-se amb altres vestidors i en un esport que, a ple rendiment, no pot garantir la distància de seguretat d'un metre i mig.

HANDBOL

El control de temperatura, el distanciament i prendre consciència de la gravetat sanitària són les premisses constants. Si cal, la sessió s'atura per corregir qualsevol aspecte que incrementi un perill sempre present a l'esport i fora d'ell. Però la porta del pavelló de Sant Salvador no s'ha tancat com a via d'entrada per a desenes de nens i nenes de nacionalitats, cultures i religions diverses. Sense aquest projecte molts d'ells i elles serien aliens a l'activitat física i a la suma de valors educatius a través de l'esport.

Els familiars dels integrants del Tarragona Handbol Club han acceptat la decisió històrica de no competir, almenys de moment. I és que, si l'evolució pandèmica facilita escletxes, els equips podrien jugar de nou a partir del gener. Els entrenaments, però, no s'aturaran pas.