Compte enrere a Tarragona per a la limitació de la velocitat a 30km/h

Coincidint amb el retorn a l’escola, aquest dilluns entrarà en vigor la nova Ordenança de Convivència entre els vehicles de motor, els vianants i el transport individual com la bicicleta, els patinets o els patins a la ciutat de Tarragona que comportarà un canvi radical en la mobilitat.

En concret els vehicles de motor hauran de reduir la velocitat a 30 km/h  a la majoria dels carrers del centre de la ciutat. L’excepció serà en alguns carrers com l’Avinguda dels Països Catalans, Avinguda Roma o la Via Augusta que es mantindrà la velocitat actual.

L’objectiu és aconseguir una mobilitat urbana més sostenible i segura, donar preferència als vianants i acabar amb els atropellaments mortals a Tarragona que des del 2013 acumulen 6 persones mortes atropellades i 16 per accidents.

DDR WEB 30

Aquest cap de setmana es col·locarà a les entrades del centre vuit grans senyalitzacions tot anunciant aquest canvi. També s’instal·laran desenes de cartells a les entrades dels barris per recordar-ho i la guàrdia urbana vigilarà que es compleixi la normativa amb pedagogia i radars.

La nova ordenança també inclou la regulació de la circulació dels usuaris de bicicletes, patinets, patins, monopatins i vehicles de mobilitat personal. La normativa limita fins a 25 quilòmetres  la velocitat a les bicis i els patinets elèctrics que hauran de circular per la calçada o els carrils bici, en el cas que n’hi hagi, i hauran de mantenir una distància d’un metre i mig entre les persones i les façanes i portals dels edificis.