Tarragona signa un préstec de gairebé 10 milions per finançar projectes

L'Ajuntament de Tarragona ha signat un crèdit bancari de prop de 10 milions d'euros per finançar inversions del pressupost d'aquest 2020. Entre les quals en destaquen el projecte del Banc de la Ciència i del Coneixement, la renovació la flota d'autobusos i la construcció d'un nou carril bici entre Sant Pere i Sant Pau i la plaça Imperial Tarraco. El regidor de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, assegura a TAC12 que ja s'està treballant en aquests projectes, però que aquesta via de finançament permetrà fer-los efectius ben aviat.

El préstec ha de permetre tirar endavant el projecte per recuperar l'edifici de l'antic Banc d'Espanya. S'hi destinaran 2,5 milions d'euros per obrir-hi el futur Banc de la Ciència i del Coneixement. Aquest projecte és la inversió més important del crèdit bancari que Jordi Fortuny, ara alcalde accidental, ha signat aquest matí amb Cajamar per valor de 9,7 milions d'euros que ha de permetre finançar les inversions previstes durant el mandat. 

Un crèdit per desencallar inversions destacades d'aquest 2020

FLOTA AUTOBUSOS

D'altra banda, el govern també ha exposat que a través d'aquesta operació bancària es mobilitzaran 600.000 euros per renovar la flota d'autobusos i mig milió per connectar el barri de Sant Pere i Sant Pau amb el centre de la ciutat a través d'un carril bici que arribarà fins a la plaça Imperial Tarraco. També es reserven 100.000 euros per la compra d'habitatge social. A través d'aquest préstec es finançarà el soterrament de les línies aèries del Serrallo, l'estudi de la qualitat de l'aire, un pla de millora de l'Anella Verda o bé la redacció del pla per l'Illa Corsini.