Gala Premi Mañe i Flaquer Nov 2021

Claudi Esteva, doctor honoris causa a títol pòstum per la URV

 

https://youtu.be/Gin1pCTnapM

L'antropòleg va morir el passat mes de setembre i per això la seva investidura ha estat títol pòstum. Esteva és considerat el fundador de l'antropologia social a Catalunya i a l'Estat espanyol.

La Universitat Rovira i Virgili ja té un altre doctor honoris causa, en aquest cas investit a títol pòstum. Es tracta de Claudi Esteva, un distingit antropòleg a diferents països de món però molt vinculat a Mèxic, on es va haver d'exiliar durant el franquisme. Esteva és el primer Doctor honoris causa de la URV que és investit a títol pòstum, ja que l'antropòleg va morir al passat mes de setembre a l'edat de 98 anys, però mesos abans ja havia estat proposat per rebre aquest reconeixement.

Claudi Esteva es va formar a Mèxic, on va tenir l'oportunitat de ser deixeble del psicoanalista alemany Erich Fromm. Els seus camps de recerca van anar molt vinculats els estudis de personalitat, les ètnies i l'estudi de la societat urbanoindustrial i se'l considera el fundador de l'antropologia social a Catalunya i a L'Estat espanyol.

Al llarg de la seva carrera, Esteva va rebre nombroses distincions i reconeixements per la seva valuosa aportació a les ciències socials.