El Museu Bíblic ampliarà l'exposició amb una interpretació de l'urbanisme de la Part Alta

El Museu Bíblic Tarraconense incorpora a la seva col·lecció la reproducció d'una pileta hebrea trobada a  Tarragona i conservada al Museu Sefardí de Toledo. La peça s'exposarà dins un nou espai del museu que interpretarà l'evolució urbanística de la Part alta de Tarragona. El museu preveu ampliar el seu espai expositiu i utilitzar el soterrani de l’equipament per ubicar-hi noves peces dins un projecte que anomena TarraAcro-Polis.

El nou espai expositiu s’obrirà a finals d’octubre, però els impulsors de la iniciativa asseguren que al mes de setembre ja es podrà visitar virtualment l’exposició. Una de les peces que els visitants hi trobaran és la reproducció d’una pileta utilitzada a les sinagogues per fer-hi les ablucions rituals.

El nou element incorporat a la col·lecció del Museu Bíblic és una rèplica d’un original que es conserva actualment al Museu sefardí de Toledo però que va ser trobat a Tarragona. La peça original data de l’època visigòtica (entre els segles V i VII) i és excepcional perquè conté inscripcions en hebreu, llatí i grec. De fet es considera una de les peces importants del patrimoni jueu a la península. Realitzada a mà per artistes tarragonins, la reproducció de la pileta s’exposarà fins al mes d’octubre a l’aparador del Museu Bíblic que dona al carrer de les Coques.