Els castells, la missa i la processó de Sant Magí per TAC12

La diada castellera de Sant Magí és un dels actes més esperats d’aquesta festivitat. Enguany TAC12 aproparà amb un nou format els castells perquè la tradició es pugui mantenir. La televisió pública del Camp de Tarragona prepara una diada especial amb les millors actuacions dels últims anys de Sant Magí. Tot plegat serà a les 12 del migdia del 19 d’agost.

A banda, TAC12 també retransmetrà en directe la missa de les 9 del matí del dia del patró. Aquella mateixa tarda també es podrà seguir la processó del 2015, ja que la d’enguany no es farà.

Se suspenen alguns dels actes més tradicionals

L’actual situació sanitària ha obligat adaptar aquestes festes que engloben una cinquantena d’actes concentrats sobretot del 17 al 19 d’agost i que defugen de celebrar-se en espais públics per evitar concentracions i tot necessitarà reserva prèvia. L’espai central serà l’Auditori del Camp de Mar i els jardins del Metropol. La baixada dels portants de l’aigua es farà sense carros, amb un cotxe històric i en un sol dia. També es repartirà l’alfàbrega i l’aigua però serà en set punts diferents de la ciutat.

El mateix dia de Sant Magí es podrà visitar el Portal del Carro on es traurà a l’exterior la figura del Sant. Des del consistori asseguren que es fan tots els actes que són possibles segons la normativa post COVID. Diuen que ha estat un esforç però que és important no haver de renunciar a les festes.

Sant Magí servirà de prova per les Festes de Santa Tecla, tot i assegurar que tindran un format diferent i que encara s’hi està treballant, des de l’Ajuntament, ja avancen que seran similars perquè és el que permet la normativa.