Tarragona treu llibres i roses al carrer en el Sant Jordi ajornat

La coca de la Rambla Nova entre la Font del Centenari i l’estàtua dels Despullats ha estat l’epicentre per celebrar el Sant Jordi d’Estiu a la ciutat. La zona s’ha delimitat i per entrar-hi calia passar un control de temperatura. S’ha organitzat un circuit perquè tota la gent es desplacés cap a la mateixa direcció i s’ha limitat l’aforament a 300 persones.

En total hi ha hagut sis parades, dues de roses i quatre de llibres. Els paradistes es mostraven satisfets per haver pogut celebrar aquesta Festa. Els llibreters asseguren que no vendran com un 23 d’abril, quan facturen fins a un 30% del que suposa tot l’any però es mostraven animats pel dia.

Els floristes també estaven il·lusionats, el sector calcula que facturaran una quarta part del que suposa un Sant Jordi normal. A banda de les tradicionals roses, per aquest Sant Jordi ajornat també venen més rosers que la gent pot plantar aquests dies.

En aquest mateix tram de Rambla s’ha habilitat un espai on diversos escriptors locals han signat llibres al llarg dels dies. El gremi es mostrava emocionat per poder tornar al carrer un dia com avui despès del confinament. A banda, s’han organitzat diversos actes paral·lels com lectures de poemes i música en viu. Durant tot el dia hi ha hagut bona afluència, la gent tenia ganes de Sant Jordi encara que fos en juliol.