L'Ajuntament de Tarragona serà acusació particular contra IQOXE

L'Ajuntament de Tarragona es personarà com a acusació particular en la causa general contra IQOXE per l'accident del passat 14 de gener. El govern tarragoní havia decidit en junta de portaveus participar en el procediment judicial per l'explosió d'IQOXE com a part afectada, però, finalment, una vegada aixecat el secret de sumari, Ricomà ha anunciat que l'Ajuntament donarà un pas més en aquesta causa.

De fet, l'executiu ja ha iniciat el procediment per contractar un advocat i Ricomà preveu que el tràmit serà qüestió de poques setmanes. Pel que fa a la investigació, l'alcalde de Tarragona es mostra preocupat una vegada conegudes les deficiències de producció que, segons la investigació judicial, podrien estar darrere de l'accident. Un punt de vista que també es reprodueix des de municipis com Vila-seca o Constantí que esperen conèixer ben aviat la veritat de l'explosió del passat 14 de gener.

Recordem que el passat divendres es van conèixer els diferents delictes que investiga el jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona per l'accident que va causar la mort de 3 persones i en va ferir 8 més. La causa es divideix en tres peces separades i s'investiguen quatre delictes greus. Provisionalment, el jutge parla d'una imprudència greu amb resultat de mor per deficiències en la producció, però també estan en el punt de mira les llicències del reactor afectat i un possible delicte contra el medi ambient per vessaments directes al mar.