La Confraria de Pescadors de Tarragona és la primera del litoral català que s’abasteix de plaques solars

Des de fa uns mesos que aquestes plaques instal·lades a la coberta de l’edifici de la Confraria de Pescadors de Tarragona produeixen un 35% de l’electricitat que s’utilitza en aquestes instal·lacions.  Són unes 1.200 plaques que aquests mesos d’estiu estan generant més de 300 kW al dia. La confraria és una instal·lació que gasta força electricitat sobretot a l’hora de produir gel per conservar el peix. L’energia fotovoltaica permetrà estalviar en aquesta instal·lació 35.000 euros l’any i reduir l’emissió de 129 tones de CO2.

La Confraria de Tarragona és la primera de tot el litoral català i una de les poques de l’estat que comença aquest procés de canvi cap a unes instal·lacions més sostenibles. Aquesta transformació és l’inici d’un camí que viurà tot el sector alimentari a casa nostra.

La inversió d’aquestes plaques ha estat de 252.000 euros, dels quals el 60% han estat cofinançats per fons europeus i el Departament d’Agricultura. Ara s’està a l’espera de fer una segona inversió que permetrà que el 75% de l’energia de la Confraria s’hagi produït de manera sostenible, de moment però, no hi ha calendari.