Els transportistes critiquen la gestió de la ITV arran de la crisi de la Covid-19

Els transportistes tarragonins reclamen rebaixes fiscals o un fons d'ajuts directes europeu per fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia. La Federació de transportistes tarragonins ha mostrat la seva preocupació per la situació. També ha criticat la gestió que s'ha fet de les estacions d'ITV, tancades durant el confinament.

La Federació Empresarial d’Autotransport de Tarragona presentarà aquesta setmana un recurs contenciós contra els nous criteris que aplica la ITV, que arran de la pandèmia comptabilitza el període de validesa de la inspecció partint de l’última inspecció que consti a la fitxa tècnica i no pas del moment en què es supera el tràmit. Els transportistes es senten perjudicats per una mesura que vol donar resposta al tancament de les estacions durant el confinament. Des de la FEAT s’ adverteix que l’aturada temporal de l’activitat a les estacions i el col·lapse posterior que ha suposat perjudica especialment als transports de llarg recorregut.

Preocupació per l'impacte econòmic de la Covid-19 

La denuncia és una de les primeres accions que emprendrà la FEAT com a resposta a les penúries derivades de la crisi del coronavirus. De fet, una enquesta entre els 700 associats de la federació tarragonina ha revelat que la major part d’ells ha perdut facturació durant aquesta crisi. Una caiguda xifrada de mitjana en un 45% però que s’ha acarnissat especialment en el sector del transport de viatgers, amb puntes de fins a un 90% de caiguda. Per fer-hi front els associats miren cap a Europa i les administracions per reclamar un fons d’ajuts directes europeu o una baixada general d’impostos, peatges i cotitzacions.

L’estudi intern de la FEAT adverteix que, en el cas del transport de viatgers, que s’ha desplomat, les empreses que veuen perillar el seu futur superen el 80% i el 72% ja ha hagut d’acomiadar treballadors. Pel que fa al transport de mercaderies l’impacte de la Covid ha estat menor, però tot i això un 27% de les empreses han frenat els acomiadaments a través dels ERTO.