La pesca torna amb pors

Aquest juliol els pescadors de la Confraria de Tarragona han reprès la pesca d'arrossegament després de dos mesos de veda biològica. Una aturada que deixava les barques novament al Port després de setmanes sense feina pels casos de coronavirus. Ara, amb més mesures de seguretat, el retorn ha estat a bon ritme i amb preus acceptables. Ara bé, la Confraria no amaga la seva preocupació davant dels nous brots.

La trentena de barques de la Confraria de Pescadors torna a la feina després de la veda biològica en un any ben complicat, pels temporals i el tancament pels casos de coronavirus. Després de dos mesos aturats, s'han trobat més peixos al mar i uns preus acceptables al mercat que conviden a mantenir certa esperança.

La represa de la pesca d'arrossegament s'ha fet a bon ritme, però amb més mesures de seguretat. A la llotja tothom porta mascareta, mentre que al moll i a dins les barques la feina complica el manteniment de les distàncies i l'ús de mascaretes. En tot cas, malgrat l'actual crisi, les sensacions del sector no són dolentes encara que se segueix trobant a faltar un volum de demanda important per part del sector de la restauració.

Un rebrot provocaria un desastre econòmic

pescadors

Més enllà de les vendes, preocupen els darrers rebrots de coronavirus. I és que si es produeixen nous contagis, la Confraria haurà de tancar de nou i llavors el cataclisme serà majúscul per l'activitat pesquera que dona feina a més de 300 persones a la ciutat.

Esperen, doncs, que no es repeteixi la situació de finals de març i que l’activitat pesquera per als pròxims mesos es mantingui com ara. El peix arriba al port i l’interès pel producte no ha desaparegut.