Acord Govern-PSC per la modificació de la plantilla municipal

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat la modificació de la plantilla municipal prevista als pressupostos per a aquest any tot i l'oposició de tots els sindicats. La mesura s'ha tirat endavant gràcies a un acord entre el govern i el PSC i amb el vot en contra de tota la resta de grups.

El paquet de modificacions de la plantilla municipal per a aquest 2020 afectarà fins a 75 places a través de creacions de noves llocs de treball o amortitzacions i transformacions d'altres enmig de diferents canvis. Aquestes són les ja previstes en els pressupostos aprovats el passat mes de desembre i que haurien d'haver entrat en vigor al febrer.

El govern justifica el retard per les negociacions amb els sindicats per a millorar aquestes modificacions, amb els que van arribar a un acord el passat mes de maig que no va ser ratificat pel consens polític necessari.

És per això que ara s'ha decidit recuperar el plantejament inicial, ja que diuen no es pot esperar més per a posar-les en marxa. Per fer-ho han torbat només el suport del PSC.

Des dels socialistes valoren en la mateixa línia l'acord arribat amb el govern. Remarquen que és un acord puntual per no encallar el funcionament de la ciutat i recorden que és un pacte de mínims a l'espera que s'incorpori a finals d'aquest més la nova figura de direcció del Departament de Recursos humans.

Des de la resta de grups del plenari s'ha votat en contra d'aquesta modificació, argumentant que no compta en cap cas amb el consens dels sindicats.

EL PROJECTE DE NOVA RESIDÈNCIA QUEDA DAMUNT LA TAULA

El plenari no ha tirat endavant el canvi d'ús d'una finca de la Vall de l'Arrabassada per a construir-hi una nova residència privada de gent gran, el que ha provocat les crítiques de l'oposició, que ho ha equiparat als casos de Mas d'En Sorder o La Budellera per la manca de confiança en els inversors que diuen que suposa.

Un ple que també ha escenificat la renúncia de la regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic Laura Castel per a centrar-se en la seva tasca al Senat.