Zero emissions de CO2 al 2030, l'objectiu del nou pla del Port de Tarragona

El Port de Tarragona vol reduir la seva petjada de carboni a zero de cara al 2030. Hi invertirà més de 4 milions en els propers 2 anys a través del nou Pla de Sostenibilitat que l'autoritat portuària ha presentat aquest matí. Es marca 23 objectius que espera aconseguir mitjançant 82 accions concretes.

Objectius ambiciosos per contribuir en la lluita contra el canvi climàtic i reduir la petjada de carboni del Port de Tarragona, així és com l'autoritat portuària ha presentat el seu pla de sostenibilitat per la pròxima dècada. Un dels compromisos és reduir les emissions de C02 un 96% fins al 2021 i que al 2030 siguin zero. El pla defineix un total de 23 objectius distribuïts en 3 grans blocs: Sostenibilitat ambiental, creixement sostenible i compromís social. A partir d'aquí, el Port traça 82 accions a executar en els pròxims 10 anys.

Una de les accions més notòries ha de ser la restauració dels hàbitats naturals de la zona Xarxa Natura 2000 a tocar de La Pineda on s'hi destinaran 2 milions. Al mateix temps, la reutilització de les aigües pluvials al nou espai de la Zona d'Activitat Logística o la creació de biòtops marins per regenerar la vida marítima.

Més eficiència i sobirania energètica

El Port també vol ser més eficient i guanyar sobirania energètica. Apostar per l'ús d'energies verdes, renovar l'enllumenat a tecnologia LED, electrificar el moll de creuers, instal·lar més plaques d'energia solar o el foment del transport amb ferrocarril són fites que apareixen entre una llarga llista d'accions per contaminar menys.

Un indicador alertarà dels episodis de contaminació a l'escullera

escullera

D'altra banda, el darrer bloc del compromís social conté la instal·lació d'indicadors a l'escullera que alertaran als esportistes dels episodis de partícules en suspensió. I en aquest nou pla de sostenibilitat s'hi suma un compromís d'última hora, el Port vol ser un espai lliure de Covid-19 i a la voluntat d'adquirir certificacions ambientals, ara s'hi afegeix la necessitat d'acreditar la seguretat sanitària.