Seguiment desigual de la vaga al Camp de Tarragona

Més enllà dels talls de carretera i les concentracions, la jornada ha tingut un seguiment mínim a l'empresa privada i a l'administració pública, ja sigui en forma de vaga o d'aturada. Ajuntaments com Valls, Montblanc o Torredembarra han aturat l'activitat mantenint serveis mínims, seguiment més ampli també als instituts i la universitat, normalitat en canvi als polígons industrials i al comerç.

El sector de l'ensenyament és un dels que ha secundat amb més força la vaga general convocada pel sindicat USTEC-Stes i pels comitès de la Universitat Rovira i Virgili. Al Campus Catalunya, per exemple, s'ha aturat la major part de l'activitat aquest matí i els accessos a les aules han aparegut bloquejats amb mobiliari. El sindicat majoritari de l’ensenyament parla d’un seguiment de més d’un 60%, tot i que desigual.  Pel que fa als ajuntaments, el seguiment de l'aturada ha estat majoritari a Valls, Montblanc i Torredembarra i han funcionat els serveis mínims. A la Torre, de fet, han tancat instal·lacions com el patronat de Turisme o la piscina.
En canvi el seguiment ha estat molt mínim a altres ajuntaments, on s’ha treballat amb normalitat. A Altafulla, per exemple, no s’ha detectat cap afectació de l'aturada, excepte una concentració d'uns minuts a les 12 del migdia. Als carrers, comerços oberts i escàs seguiment de l’aturada. Normalitat, per tant, a les zones comercials. A Valls és dia de mercat setmanal i hem trobat  notable presència de les parades situades al passeig dels Caputxins, on no s'ha notat la vaga. Igualment, el transport públic urbà tarragoní no ha patit cap tipus d'afectació i els autobusos dels serveis mínims han pogut sortir de les cotxeres. Al sector sanitari, aquesta era la imatge aquest migdia a l'Hospital Joan 23.