Tarragona recorda les víctimes de la Covid-19 i agraeix l'esforç dels treballadors essencials

Tarragona ha celebrat aquest diumenge l'acte d'homenatge als treballadors que han lluitat contra la covid-19 i de record per a les víctimes. Va ser una iniciativa simbòlica de l'Ajuntament al parc del Francolí on des d'ara farà memòria de la pandèmia també viscuda a la ciutat. Un acte que es va viure en directe a Tac12.

Com cada dia a les 8 del vespre durant les setmanes més intenses de la pandèmia, aquest diumenge Tarragona tornava a aplaudir. Ressonaven de nou els aplaudiments, en aquest cas al Parc del Francolí, per agrair l'esforç dels treballadors i treballadores que hi han fet front i també en record a les víctimes mortals provocades per la Covid-19. Així s'iniciava l'acte institucional de l'Ajuntament de Tarragona amb desenes de persones de públic, entre les quals representants del consistori, però també dels col·lectius de professionals essencials i la societat civil.

L'Escola Municipal de Música i la periodista Yolanda Garcia van vestir l'acte d'homenatge i de memòria en el qual es va plantar una olivera com a símbol de guariment. Una intenció refermada amb la lectura del poema Les Oliveres de Josep Carner. Al record d'aquest capítol històric del coronavirus s'hi afegia un minut de silenci i una placa commemorativa. Els encarregats de destapar-la van ser quatre representants de la societat tarragonina: dos joves, una representant de la comunitat xinesa implicada en la ciutat i el mossèn de l'Hospital Joan XXIII que va superar el virus.

També hi va intervenir l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que va destacar els esforços de tots els professionals, però també la conducta de la ciutadania. Al mateix temps que Ricomà mirava enrere per recordar les persones que avui ja no hi són, també mirava endavant per advertir que la pandèmia no ha acabat.

L'alcalde també va posar l'accent en la capacitat per reactivar la ciutat i remuntar aquesta crisi. "Smile" de John Turner va ser la peça escollida per acomiadar l'acte.