Unió de Pagesos demana ajuts econòmics per les afectacions a les vinyes a causa del míldiu

Unió de Pagesos demanarà una línia d’ajuts econòmics al Departament d’Agricultura per les afectacions a les vinyes a causa del míldiu, un fong que ha impedit que molts viticultors, sobretot els que tenen conreu ecològic, puguin fer la collita aquest any.

Són unes set hectàrees de macabeu, una varietat de raïm blanc més sensible que la resta. La majoria de les vinyes estan afectades pel fong míldiu i possiblement no se’n podrà recuperar pràcticament cap. Les dificultats per posar fre a aquest fong, sobretot al cultiu de vinya ecològica, com aquest, a causa dels productes que utilitzen que són menys persistents, farà que molts pagesos perdin la collita aquest any.

SENSE ASSEGURANÇA POSSIBLE

Tot i que els tècnics i la pagesia han treballat per controlar la propagació d’aquest fong, aquest any amb l’excés de pluges i les altes temperatures han fet que l’afectació sigui més ràpida.

Des d’Unió de Pagesos recorden que el dany provocat per aquest fong no és assegurable a Catalunya. Per això reclamen ajudes econòmiques al Departament d’Agricultura per pal·liar aquesta situació.

Enguany per tant molts viticultors, de l’Alt Camp, la Conca de Barberà però especialment del Penedès, la Terra Alta, el Priorat i les comarques gironines patiran pèrdues importants. Un any, diuen, complicat no només per això, sinó també pels excedents de vi, per la crisi sanitària, l’entrada del Brexit i els aranzels dels Estats Units.