La plataforma Mercaderies per l’interior demana més suport

La plataforma Mercaderies per l’interior demana més suport i exigeix una vegada més als partits polítics que incorporin als Pressupostos Generals de l’Estat una partida per poder treure els trens de mercaderies de la via de la costa. Creuen que mentre no arribi aquesa solució en surt perjudicada la mobilitat, la seguretat i l'economia que depèn del turisme.

La plataforma Mercaderies per l’interior celebra el primer aniversari de la seva creació i ho ha volgut fer presentant noves accions i reforçant les seves idees. Des de la plataforma, els dol, diuen, la falta d’implicació per a què el transport ferroviari de mercaderies no passi per els nuclis poblats. Per això demanen incrementar el suport local i exigeixen que els partits polítics que estan d’acord amb les seves peticions incorporin als Pressupostos Generals de l’Estat d’aquest 2021 una partida per estudiar la possibilitat de desviar el pas de mercaderies per l’interior.

NO ENTENEN LA PLANIFICACIÓ FETA

Recorden que el pas de mercaderies perilloses pels nuclis urbans i el transport ferroviari lluny de les localitats és una planificació diuen incongruent i ineficient que condiciona empreses i el  territori en general. Afecta la mobilitat i seguretat dels ciutadans, el patrimoni històric per les possibles vibracions del pas continu dels trens de mercaderies pesants  i perjudica el turisme cultural i lúdic.

Precisament dilluns vinent s’aprovarà la proposta de resolució  de la comissió de la Mesa del Parlament, signada per tots els grups parlamentaris, instant a la Generalitat perquè realitzi les actuacions per disposar d’una via interior.