Creix la preocupació per les ocupacions violentes a Tarragona

Les reiterades denúncies d’aldarulls i problemes de convivència provocats per l’existència d’edificis ocupats en diverses zones de la ciutat com el Serrallo i la Part Alta han obligat a l’Ajuntament de Tarragona a endurir la seva posició.

Són imatges del passat 3 de maig, quan dos homes intentaven entrar en una casa deshabitada a la plaça dels Sedassos de Tarragona. Ara els Mossos d’Esquadra els han detingut com a presumptes autors d’un delicte de temptativa de robatori. Unes detencions que se sumen a la practicada per la Guàrdia Urbana arran de la baralla multitudinària ocorreguda aquest dilluns al barri del Serrallo i protagonitzada per les persones que ocupen des de fa mesos l’edifici anomenat com El Rancho Grande al barri mariner. Una ocupació que fa temps que els veïns denuncien com un focus de delinqüència.

Ara l’ajuntament tarragoní es personarà com a acusació particular en aquest darrer cas, i anuncia que hi haurà tolerància zero amb les actituds violentes de les persones implicades. En aquest sentit, l’alcalde Pau Ricomà ha assenyalat que es centraran tots els esforços, tant policials com de negociació amb els propietaris d’edificis desocupats, per acabar amb aquest tipus d’ocupacions violentes.

Més enllà del focus del Serrallo, també preocupa l’ocupació de tres edificis situats al carrer Ferrers de la Part Alta de la ciutat, on també s’han produït diversos fets violents en els darrers mesos i on els veïns també denuncien els fets delictius que s’hi cometen i la inseguretat que els ocupes transmeten al veïnat.

Des de grups del plenari tarragoní com Junts per Tarragona ja han demanat un pla de xoc contra aquestes ocupacions i posen l’accent també en altres zones de la ciutat com el barri de Sant Salvador.