L'Ajuntament de Tarragona demana el cessament d'activitat d'IQOXE

Amb només quatre vots a favor, de la CUP, que presentava la moció i d’En Comú Podem, soci de govern tarragoní, el ple de Tarragona ha aprovat instar a la Generalitat de Catalunya que cessi l’activitat de l’empresa IQOXE, represa el passat mes de maig. La moció posava damunt la taula la inexistència d’un pla d’autoprotecció autoritzat i homologat de l’empresa productora d’òxid d’etilè.

Des dels partits favorables a la moció han demanat aquest cessament d’activitat per garantir la seguretat al polígon químic. Des del principal partit del govern han anunciat la seva abstenció, ja que el termini de resposta de la Generalitat al pla proposat per l’empresa encara està obert i han demanat que no s’aprovi per silenci administratiu com en altres ocasions.

El ple també ha aprovat ajudes als comerços de la ciutat per imports d’entre 250 i 350 euros segons el comerç i estaran destinades a establiments obligats a tancar durant la pandèmia. Una partida que sorgeix de romanents de tresoreria i que en un primer moment arriba als 340.000 euros però que el govern obre la porta a complementar amb 190.000 euros més.

El modificatiu ha comptat amb el vot favorable de tots els grups excepte el Partit Popular, que s’ha abstingut. Des dels partits de l’oposició s’ha criticat però una partida que consideren insuficient, posant com a exemple els paquets de mesures proposats en altres ciutats del territori. Tant des del PSC com des de Ciutadans, a més, s’ha demanat la implementació d’un Pla Econòmic Integral per a fer front a la recuperació econòmica de la ciutat que compti amb tots els grups.

El ple també ha aprovat amb l’única abstenció de la CUP la licitació del contracte que ha de permetre la digitalització total de l’administració municipal. Des del govern han defensat el canvi de relació que suposarà entre l’ajuntament i els ciutadans. El nou contracte suposarà una inversió de 3,7 milions d’euros i s’implementarà al llarg de quatre anys.

Un plenari en què s’ha donat el pas necessari per a aprovar per primera vegada les bases dels ajuts individuals per a l’assistència al servei menjador de les llars d’infants.