La gal·la dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, en exclusiva a TAC12

Les circumstàncies i les restriccions actuals han obligat a un replantejament de la gal·la literària per excel·lència de les lletres tarragonines. L'acte, adaptat al format televisiu, tindrà com a escenari la Casa Canals i serà dirigit per Marc Chornet.

Com un acte distanciat de deslliurament. D'aquesta manera es presenta la gal·la de lliurament dels premis literaris Ciutat de Tarragona que es podrà veure en exclusiva a través de TAC12 aquest dissabte a les nou de la nit. Les circumstàncies derivades de la pandèmia de la COVID-19 han obligat a readaptar el format de l'acte a causa de la impossibilitat de garantir l'entrega en un esdeveniment obert al públic tal com era habitual.

L'objectiu de l'espectacle, ideat pel director teatral tarragoní Marc Chornet, és donar tota la rellevància possible al primer gran esdeveniment cultural que se celebra a la ciutat després del confinament obligat dels darrers mesos. És per això que se'l vol dotar d'un to fresc i humorístic adaptat al format televisiu. També amb un caràcter reivindicatiu de la importància que ha de prendre el món de la cultura en la nova normalitat que ens espera a partir d'ara.

Els premis es tornaran a dividir en tres categories, el Pin i Soler de novel·la, que arriba a la 30a edició, el Vidal Alcover de traducció que compleix 20 edicions i el TINET de Narrativa Breu per Internet, que s'entregarà per 23a vegada. Per a l'edició d'enguany s'han rebut més de 350 propostes dividides en les tres categories.

L'espectacle és una producció de TAC12 amb la col·laboració de S. Morris Produccions i respon a la voluntat de la Televisió Pública del Camp de Tarragona de fer possible totes aquelles activitats afectades per la pandèmia de la COVID-19.