Pau Ricomà: 'El Palau d'Esports ha de tenir ús continuat'

L'alcalde de Tarragona vol nodrir d'activitat regular el Palau d'Esports de manera imminent. Per aquest motiu considera indispensable que el parquet torni ja de Girona. Això podria desencallar gairebé dos anys amb la instal·lació tancada i pràcticament sense cap utilitat.

El Palau d'Esports va acollir les modalitats masculines i femenines d'handbol durant els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018. Pocs dies d'activitat però suficients per comprovar que el disseny és excessivament ambiciós. Ni les grades van omplir-se ni va quedar mai justificat el gegantisme visual i no pas pràctic d'una instal·lació que, sense les grades provisionals, no disposa ni tan sols del mínim d'aforament necessari per a lligues professionals com la de bàsquet. Finançada per la Generalitat, el cost de l'obra va ascendir als 18 milions d'euros.

handbol

Des que va despenjar-se la bandera blava dels Jocs Mediterranis el Palau roman tancat amb excepcions puntuals que tampoc van servir per entendre el preu del projecte ni l'estat actual d'aquest. Així, Camp Clar va ser la seu d'una parada del circuit d'estiu de la Lliga ACB i on, a correcuita, va salvar-se la proposta amb afluència de públic residual i en un espai perillosament lliscós. La celebració del Campionat de Catalunya de tennis taula, dotze mesos després de Tarragona, va ser l'última cita de cert nivell, a banda d'una trobada de psicologia esportiva aquell mateix any.

palau

TAC12 va avançar divendres que Girona vol allargar la cessió del parquet com a substitut del malmès per les tempestes a Fontajau; aquest dilluns també va avançar que tots dos consistoris i la Generalitat es reuniran d'aquí a pocs dies per resoldre la problemàtica amb una premissa clara per part de la Generalitat i l'Ajuntament tarragoní: el parquet tornarà a la ciutat per justificar el seu ús aquí mateix. Ricomà vol obrir la porta del Palau d'Esports i generar rutines amb els clubs que així ho demanin.

Quan es produeixi el traspàs de la gestió acordat entre l'Ajuntament i el govern català, encara quedarà per enllestir la cobertura amb parquet del 100% de la pista i l'aixecament de la grada retràctil.