Front comú entre Ajuntament de Tarragona i restauradors per reactivar el sector

El consistori i l'associació de restauradors volen posar damunt la taula estratègies comunes per aixecar el negoci. Les dues parts es comprometen a treballar mesures concretes que permetin el màxim d'oportunitats aquest estiu.

En la reunió d'aquest dilluns l’Ajuntament de Tarragona va recordar mesures com la nova ajuda de 700.000 euros per al comerç i l’hostaleria destinada a ajudar en l’arrencada de l’activitat i que oscil·larà entre els 250 i els 350 euros per negoci. També d'altres ja aplicades  com les destinades a fomentar que els propietaris de locals condonin o rebaixin els lloguers  i la condonació de taxes de terrasses i d’ocupació i via pública.

En aquest sentit, des de les dues parts també coincideixen en la importància de trobar un equilibri raonable entre l’habilitació de nous espais per a terrasses durant la pandèmia i la preservació de l’accessibilitat i la lliure circulació per l’espai públic. Tot amb l'objectiu de conformar un front comú entre el consistori i un sector molt mal parat per la crisi actual i que des del govern tarragoní consideren estratègic per a la recuperació de la ciutat.

Una forma de treballar conjunta que es valora molt positivament per part d'uns restauradors que, tot i això, demanen concrecions en l'aplicació de les mesures.

Per tal de continuar amb la tasca de reactivació del sector les reunions bilaterals continuaran de manera periòdica.