Tarragona estudia ampliar la distància de seguretat entre persones a les platges

L’Ajuntament de Tarragona contempla incrementar la distància de seguretat entre persones fins a les platges a deu metres quadrats, més del doble de la distància que recomana l’estat. També vol limitar les hores d’estada dels usuaris i crear una aplicació per controlar-ne l’aforament.
 
L’Ajuntament de Tarragona calibra la possibilitat d’ampliar la distancia de seguretat entre persones a les platges més enllà del mínim de quatre metres imposat per la normativa estatal. A les platges tarragonines aquesta distancia podria arribar als deu metres quadrats, reduint d’aquesta forma notablement l’aforament.
 
TRES HORES COM A MÀXIM

El consistori també contempla que els usuaris no puguin passar més de tres hores consecutives a la platja. A més, per evitar aglomeracions es treballa en la concepció d’una aplicació per controlar el nombre d’usuaris de les platges que indicaria al ciutadà si l’aforament de la platja està ple o sí hi pot accedir. Mentre arriba l’aplicació el control d’accés a les platges es farà de forma manual i es restringirà l’accés quan es detecti un nombre elevat de banyistes.

El control de les platges es repartirà entre diferents cossos de seguretat. La Guàrdia Urbana s’encarregarà de La Llarga, l’Arrabassasa i la Savinosa; els Mossos d’Esquadra de la Móra i Tamarit; i la policia portuària de la platja del Miracle.