La URV identifica dos antiinflamatoris que inhibeixen la reproducció del coronavirus

Un antiinflamatori d’ús humà i un d’ús veterinari inhibeixen un enzim clau en la replicació i la transcripció del virus responsable de la COVID-19. L'estudi de la URV ha analitzat  prop de 6.500 medicaments autoritzats per conèixer si tenen afectació en l’actual virus. Els dos antiinflamatoris bloquegen un enzim del coronavirus que és clau per a la seva reproducció; així s’atura la propagació de la malaltia.

Aquest és un important punt de partida, però els fàrmacs no són prou potents; ara se n’haurien de dissenyar uns altres perquè puguin actuar de millor manera.

PIONERS A NIVELL MUNDIAL

Analitzar medicaments que estan autoritzats per les agències sanitàries pot ser essencial mentre s’espera la vacuna que pugui frenar definitivament l’expansió del virus. Aquestes recerques poden ser més ràpides i no fa falta que passin tantes validacions.

La comunitat científica d’arreu del món s’ha bolcat per buscar solucions per frenar el coronavirus. Aquest estudi del grup de recerca en quimioinformàtica i nutrició de la URV és pioner a escala mundial i s’ha publicat a la revista Internacional Journal of Molecular Sciences.