Ballesteros i Floria, a judici pel cas INIPRO

L'exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros i la regidora del PSC i exportaveu del govern municipal Begoña Floria, entre d'altres, aniran a judici com a investigats pel cas de suposades irregularitats al Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, conegut com cas Inipro.

L’exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros haurà de seure al banc dels acusats per l’anomenat cas iNIPRO. Serà així després que l'Audiència de Tarragona ha desestimat els recursos d'apel·lació dels principals acusats respecte al procediment iniciat pel jutjat d'instrucció número 1 l'any 2018 i veu indicis suficients de delicte per a obrir judici oral contra nou dels mateixos.

A Ballesteros se l’imputen fins a vuit presumptes delictes. Prevaricació, malversació, alteració de preus en concurs i subhastes públiques, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d'influències i abús en l'exercici de la funció pública.

A la lista d’acusats també destaca l'exportaveu de l'equip de govern Begoña Floria, investigada per cinc d'aquests suposats delictes. Entre els acusats també es troben l’exregidora de Serveis Socials, Victòria Pelegrín, l'ex cap de gabinet de l'alcaldia Gustavo Cuadrado, l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials Antonio Muñoz. Tanquen la llista l'extreballador d'INIPRO i militant del PSC Alejandro Caballero, els administradors de les dues empreses que van participar en el concurs d'adjudicació i una tècnica de Serveis Socials.

DIVERSES PRESSUMPTES IRREGULARITATS

El jutjat d'instrucció veu indicis d’il·legalitat en les dues pròrrogues del contracte adjudicat a INIPRO els anys 2011 i 2012 i als que hauria donat el seu vist i plau l'exalcalde tarragoní. Tampoc veu acreditats els treballs fets per l'empresa per a l'Institut de Serveis Socials i veu indicis de que les persones contractades per aquests havien utilitzat la seva posició per a elaborar diferents campanyes de comunicació en favor de Ballesteros durant la campanya electoral del 2011. També veu irregularitats en el procediment d’adjudicació del contracte.

JUDICI EL MÉS AVIAT POSSIBLE

Des de la defensa de l'exalcalde tarragoní s'ha tornat a manifestar la innocència de Ballesteros i s'ha demanat que el judici pugui ser el més aviat possible per a acabar amb tot el procediment.

Una petició de celeritat que podria no ser corresposta a causa de la paralització actual d'una justícia afectada per la crisi de la COVID-19