Mas d'en Sorder haurà d'esperar, com a mínim, un any

Ho ha aprovat l'equip de govern amb el suport de Junts per Catalunya i la CUP i davant de l'oposició de la resta de grups. Ha estat en un plenari en què s'han aprovat més mesures econòmiques per mitigar els efectes de la pandèmia.

Després de deixar damunt la taula el seu debat i l'aprovació al mes de febrer, el ple de l'Ajuntament de Tarragona ha acordat aquest divendres la suspensió de llicències durant un any al voltant del projecte del Pla Parcial 43 a Mas d'en Sorder. Aquest afecta un àmbit de 45 hectàrees on es projectava la construcció de gairebé 250 habitatges i la remodelació de l'antic edifici modernista en un hotel.

Ho ha fet gràcies al suport que han donat a aquesta suspensió d'un any, que ha de servir per modificar el POUM en aquest àmbit, tant de Junts per Tarragona com de la CUP. Tant des del govern com des dels grups que han donat suport creuen que cal replantejar un urbanisme en aquesta zona que creuen no respon a l'interès general i que pot crear una nova zona urbanitzada enmig de l'Anella verda i allunyada de qualsevol altre nucli urbanitzat.

sorder

Des dels grups que han votat en contra de la suspensió, PSC, Ciutadans i PP, creuen que el projecte compleix amb tots els informes tècnics pertinents i lamenten la pèrdua d'inversions i llocs de treball que comportarà. Uns grups que han recordat que la suspensió pot provocar una reclamació d'indemnitzacions que xifren en fins a cinc milions d'euros, xifra que el govern ha rebaixat considerablement. També que aquesta suposa una decisió arbitrària del govern que provocarà efectes greus en la confiança de futurs inversors a la ciutat.

Un plenari que també ha continuat amb l'aprovació de mesures via modificació de crèdit per ajudar pal·liar els efectes de la pandèmia de la COVID-19. Entre aquestes destaquen 90.000 euros per a programes educatius per minimitzar l'escletxa social, també bestretes de subvencions per entitats culturals, 50.000 euros a la compra de material informàtic per fomentar el teletreball o 20.000 per a la desinfecció d'espais públics entre d'altres. També s'han aprovat les bases per a subvencions directament amb fins a 6.000 euros a les empreses i professionals del sector cultural.

També via modificatiu de crèdit el consistori ha aprovat aportar 140.000 euros a un conveni amb l'Incasol per a la remodelació del tram de la Baixada del Roser de la muralla romana. Per últim, també s'ha enllestit la modificació de l'ordenança general de convivència en matèria de trànsit que suposarà la implantació de la zona 30 de velocitat per a vehicles a tota la ciutat.