El Grup en Defensa de la Sanitat Pública culpa les direccions dels hospitals de no repartir els EPI entre el personal

Superat el punt àlgid de contagis de la pandèmia, els professionals dels centres sanitaris denuncien les condicions en què han treballat. El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona verbalitza les critiques d’aquest col·lectiu, dirigides a les direccions dels centres sanitaris, i exigeix al gerent de la regió sanitària que depuri responsabilitats.

COM S'HAN REPARTIT ELS EPI?

Missatge directe del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona al gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona Ramon Descarrega. Durant la crisi de la Covid19 hi ha coses que no han s’han fet bé i s’han de depurar responsabilitats. Les crítiques van dirigides essencialment a les direccions dels centres hospitalaris, en especial del sociosanitari Francolí i de l’hospital Joan XXIII. En xifres oficials, 62 treballadors, gairebé un terç de la plantilla del sociosanitari, i 131 en el cas de l’hospital tarragoní, s’han contagiat de la Covid-19. El Grup de Treball en culpa les mancances d’EPI. Denuncien que, tot i tenir equips de protecció individual distribuïts per les administracions superiors, hi ha centres que no els han repartit entre el seu personal.

A banda de la problemàtica amb els equips de protecció individual, el Grup de treball també ha criticat les dificultats dels treballadors per accedir als tests PCR. Ara els preocupa com es gestionarà la desescalada als diferents centres hospitalaris del Camp de Tarragona.