Milers de persones reclamen la llibertat dels membres del govern català

Poques hores després de conéixer's la decisió de la jutgessa Lamela de decretar presó per als membres cessats del govern català, milers de persones han sortit al carrer a Tarrragona, Valls i Montblanc entre crits de llibertat i proclames a favor d'una vaga general

Ja al vespre, milers de persones han tornat a sortir al carrer després d'anunciar-se l'empresonament dels consellers del Govern de Carles Puigdemont que avui han anat a declarar a l'Audiència Nacional, a Madrid. A la plaça de la Font de Tarragona s'han concentrat les forces republicanes i les entitats sobiranistes en un acte ha comptat amb parlaments dels partits polítics i de la societat civil. Els manifestants han omplert mitja plaça als crits de Llibertat i peticions de vaga general. Als parlaments s'ha repassat el nom de tots els empresonats excepte Santi Vila. Les formacions polítiques han instat els independenistes a defensar la República a les urnes el proper 21 de desembre.

A Valls, la plaça del Blat també s'ha tornat a omplir. L'alcalde de Valls, regidors de l'Ajuntament i membres de l'ANC i Òmnium han encapçalat la concentració, presidida per una pancarta amb alusió directa als consellers empresonats. El mateix alcalde, Albert Batet, que ha arribat de Madrid on ha anat a donar suport als consellers cessats, ha argumentat que el 21 de desembre s'ha d'anar a votar massivament com a resposta a l'actuació del govern espanyol.

I unes 700 persones s'han concentrat a la plaça Major de Montblanc, a les portes de l'AJuntament, per demanar llibertat pels consellers empresonats.

L'acte, de caire comarcal, ha reunit veïns i alcaldes de tota la Conca. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha dit de manera contundent que el 21 de desembre serà una nova oportunitat per lluitar contra l'Estat espanyol.