Un gimnàs obert, però amb mesures extraordinàries d'higiene

Tot i que en el marc de la fase1 del desconfinament es contempla la possibilitat de reobrir centres esportius per realitzar-hi treball individual com gimnasos, a Tarragona aquest tipus d’equipaments majoritàriament han optat per mantenir-se tancats. Però no tots, TAC12 ha pogut trobar un centre de condicionament físic obert. El seu propietari ens explica en quines condicions.

En Max Berna ens convida a entrar a l’interior del seu centre de condicionament físic, ubicat al carrer Caputxins de Tarragona. Des del mes de gener, hi ofereix, entre altres ofertes, el seguiment de teràpies de recuperació. Precisament, la tipologia d’usuari és un dels arguments que ha animat, a diferència de la majoria de gimnasos de Tarragona, el seu responsable a retornar a l’activitat quan ha visibilitzat la primera oportunitat per fer-ho després de dos mesos de confinament.

S'HA DE DEMANAR CITA PRÈVIA

L’activitat ha retornat al gimnàs, però ho ha fet amb condicionats d’higiene i també de distanciament entre usuaris. Constantment els responsables del gimnàs netegen i desinfecten les màquines i material que utilitzen els usuaris per deixar-los a punt per un nou ús. A més, per garantir la distància entre esportistes es permet només el treball simultani de quatre persones.

Ara, del gimnàs només funciona la sala de màquines. Els vestidors estan tancats per minimitzar el risc de contagi. A més, els usuaris del centre només hi poden treballar a hores concertades amb cita prèvia.