El Museu del Port compleix 20 anys en ple procés de remodelació

La versió contemporània del Port de Tarragona celebra 150 anys i l'encarregat d'explicar-ne la història i divulgar el seu patrimoni arriba a les dues dècades. Un Museu del Port que viu l'efemèride immers en un profund procés de remodelació.

Era el 13 de maig de l'any 2000 quan un antic magatzem del primer terç del segle XX situat al renovat espai entre els coneguts tinglados del Port de Tarragona obria les seves portes amb un nou objectiu, donar a conèixer el fons patrimonial portuari a tots els visitants de la nova àrea port-ciutat que es començava a dibuixar amb l'entrada del segle XXI. 20 anys després, tallers, exposicions temàtiques i, sobretot, les activitats pedagògiques per les quals passen una mitjana de 9.000 escolars cada any han omplert el Museu del Port d'històries relacionades amb l'extens patrimoni marítim i portuari que s'ha anat ampliant amb nombroses noves donacions tant de particulars com de la mateixa Autoritat Portuària per a conformar el Museu com l'entenem avui en dia.

O més ben dit com l'enteníem, ja que l'espai celebra les seves dues dècades de vida immers en un procés de remodelació absolut, unes obres que ni la pandèmia no ha pogut aturar més enllà d'algunes setmanes. Amb un termini de 10 mesos d'execució, la remodelació afectarà als 2.600 metres quadrats construïts i farà augmentar la part expositiva en més de 600.

museu2

Una pandèmia, però, que sí que afectarà els actes programats per a celebrar aquest 20è aniversari, que a més coincideix amb els 150 anys del port contemporani. És per això que aquests s'han traslladat parcialment a les xarxes, on s'han organitzat diverses activitats per a mostrar el recorregut del museu al llarg d'aquests anys amb tallers familiars i un qüestionari per a tots els públics, on es pot conèixer també la història del Port tarragoní que el Museu posa en relleu dia a dia amb la seva tasca divulgadora.