Tots Sants amb diversitat de resultats

La diada de Tots Sants no va servir als Xiquets de Tarragona per a tancar la temporada amb una alegria, ja que van quedar lluny de la tripleta volguda. sí que van complir objectius els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró, que van signar les millors actuacions del seu historial

Sensacions contraposades les que va deixar la diada de Tots Sants d'aquest dimecres a Vilafranca del Penedès. La cara per als Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró, que van signar les millors actuacions del seu historial. Els Castellers de Sants van quedar a mitges amb els seus objectius i els Xiquets de Tarragona van quedar lluny del programa previst.

Uns matalassers que ja ben aviat van veure com l'actuació es podria complicar amb un intent desmuntat de 4d9 amb folre. A la segona ronda sí que van poder descarregar-lo, tot i que amb un esforç titànic a la descarregada. A partir d'aquí, dos intents desmuntats de 3d9 folrat que van quedar lluny de carregar-se i rebaixada de pretensions dels tarragonins, que van tancar l'actuació amb el 3d8 i el pilar de sis, a l'espera de tancar temporada aquest diumenge a Altafulla.

Per la seva banda, els amfitrions Castellers de Vilafranca van igualar l'actuació més puntuada de tots els temps descarregant d'entrada els tercers 3d10 amb folre i manilles i 2d8 sense folre de la temporada, els dos amb una execució notable. Després de descartar el 4d9 net, van descarregar el 3d9 amb folre i agulla. A la ronda de pilars, i després d'un intent de pilar de 8, van optar per una poc habitual repetició per tancar el curs amb l'espadat de vuit, ara sí, descarregat.

També millor actuació mai vista amb la camisa blava dels Capgrossos de Mataró. Per primer cop van sumar tres castells de Gamma extra. Després de descarregar el 3d9 amb folre a la primer ronda, van tornar a descarregar per tercer cop junts enguany el 2d9 emmanillat i el 5d9 amb folre. A la ronda de pilars van carregar el segon pd8 del seu historial dos anys després del primer.

Per  últim, els Castellers de Sant van tenir en el segon 2d9 emmanillat del curs el seu millor castell. El van acompanyar de 3d9 amb folre i del 4d8 i el pilar de set després de deixar en intent el 4d9 folrat.