La Coordinadora de Colles Castelleres recomana no reprendre encara l'activitat castellera

Així s'expressa el nou president de l'entitat, Sergi Font, que rebutja l'ús de mascaretes o guants a partir d'ara i que opta per no començar fins que no acabin les indicacions de les autoritats sanitàries respecte al manteniment de la distància social.

Els castells són una de les activitats de més contacte entre els seus integrants de tota la cultura popular, el que fa molt difícil la seva recuperació mentre es mantinguin les recomanacions respecte a la distància social. Aquesta és la posició de l'actual Junta Directiva d'una Coordinadora de Colles Castelleres que en els darrers dies ha fet oficial el segon relleu programat de president del seu mandat de tres anys.

Així, Sergi Font dels Marrecs de Salt agafa el relleu de Roger Gispert dels Castellers de la Vila de Gràcia, que ha estat el darrer any al capdavant de l'entitat. Des de la Coordinadora continuen treballant davant un panorama incert, que no assegura poder tornar a fer castells aquesta temporada 2020. Un extrem que reconeixen seria un entrebanc important, però tot això reiteren la seva recomanació a les colles perquè no reprenguin l'activitat castellera mentre no s'aixequin les restriccions de distància entre persones i rebutgen l'ús d'elements com a guants i mascaretes, ja que no els veuen adients per a l'activitat.

TORNADA A L'ACTIVITAT SOCIAL

Des de la Coordinadora sí que aposten perquè les colles puguin reprendre la seva activitat social com més aviat millor, tan bon punt les fases del desconfinament permetin certes trobades i actes socials amb les restriccions oportunes. Creuen que ha de ser un primer pas per a enfortir els lligams entre els castellers mentre s'espera a la recuperació d'una activitat purament castellera que enguany, a més, celebra el desè aniversari de la seva proclamació com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.