BASF experimenta un lleuger repunt de la producció, tot i la COVID-19

La indústria química no s'ha aturat des de l'inici de la crisi sanitària. La fabricació de productes considerats essencials, molts d'ells destinats a la lluita contra el coronavirus, ha mantingut actives les plantes del complex tarragoní. Fins i tot, algunes d'elles han notat un repunt de la demanda, és el cas de BASF.

No ha variat el ventall de productes que s'elaboren en aquestes plantes de BASF al polígon sud de Tarragona. Sí, que ho ha fet la forma de treballar, però malgrat els inconvenients, la crisi sanitària no ha afluixat la capacitat productiva de l'empresa.

A més a més, a la producció s'hi ha afegit l'hidrogel. Fins ara no en fabricaven, però en aquest context n'han elaborat tres tones per als hospitals del territori i un per a consum intern. En conjunt, el grup BASF ha tancat el primer trimestre amb increment del 7% de les vendes que no s'ha traduït amb més guanys. I és que l'afectació és desigual entre les plantes de la multinacional en funció dels productes que s'hi elaboren. 

OPERATIVA TOTALMENT DIFERENT

Aquí, el coronavirus, sí que ha condicionat l'operativa. Només un terç de la plantilla ha continuat treballant a la fàbrica, i ho fa amb nombroses mesures de seguretat. També hi ha una tercera part del personal que des del 14 de març treballa des de casa i la part restant s'ha mantingut a la reserva per si es detectaven contagis a l'empresa. Ara, ells també pensen en el retorn a una nova normalitat.

Confien que la demanda, en aquest cas, no caurà perquè són productes necessaris. Tot i la incertesa del moment, l'empresa tornarà a treballar ara en els projectes de futur i els nous productes que havia aparcat en els dos darrers mesos.